Què fa avançar el coneixement científic en aquesta aula?

El 2010 vaig cursar un mimg_4764aster oficial de recerca en didàctica de les Matemàtiques i les Ciències a la UAB. En aquest context vaig realitzar un treball de recerca en la que pretenia  trobar respostes a la pregunta que és el títol d’aquesta entrada.

Sempre estaré agraït a l’Iñaki, un mestre extraordinari que em va permetre entrar a la seva aula de cinquè d’Educació Primària, observar i intervenir sempre que ho vaig necessitar.

Avui, a poques hores d’inici del curs escolar 16-17, en mig del debat sobre innovació, veient l’allau de propostes, idees, pràctiques i materials…  he decidit d’anar publicant els resultats del treball que vaig fer, per si algú casualment entra en aquest blog, es pren la molèstia de llegir-lo i li acaba aportant alguna reflexió.

Aniré fent diverses entrades amb aquest objectiu. En aquest lliurament es pot llegir un exemple sobre:

“l’Iñaki és un mestre que pren decisions perquè els seus alumnes prenguin decisions”; per tant, la seva manera d’actuar, els materials, la informació i els instruments que aporta a l’aula, i els seu tacte en el tracte amb l’alumnat generen aquest tipus de converses i una atmosfera molt humana i especial.

les-habilitats-dun-mestre-conscient-de-que-tot-passa-a-lhora

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s