Subjectivitat i el sentit de l’aprenentatge escolar

Un món de vida

Tenen sentit la majoria d’aprenentatges que fan els nostres alumnes a les escoles? Per a qui han de tenir sentit els aprenentatges: pels alumnes, per als mestres, per a la societat? Com es decideix els sentits d’aquests? ¿Què suposaria donar sentit al que passa a les aules, obrint portes i finestres al sentit que aporta cadascuna de les persones que hi conviuen?

Els aprenentatges escolars es donen en el si d’una comunitat de persones que tenen història, què tenen un relat iniciat el dia en que es van trobar per primera vegada en aquell centre. Aquest relat es basa en aquest “enredo de cosas filamentosas”: experiències, emocions, maneres de fer, contacte amb l’herència cultural, artefactes construïts, formes de relacionar-se, connexió amb el món exterior, ús de TICs, actituds… Un 11 relat de coses enredades que generen una cultura de grup, d’escola.

Per llegir més: Subjectivitat i sentit de l’aprenentatge escolar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s