Un inici de curs per cantar L’Imagine de John Lennon

Bon dia, avui comencem un nou curs.

Trist perquè notarem i molt els estralls de la crisi. Una crisi que és una estafa com es desprèn de les paraules del Magistrat del Tribunal Suprem Cándido Conde Pumpidohttp://indecentes.org/el-atraco-perfecto.html

Però haurem de saber transformar aquesta tristesa en tenacitat, com hem fet tantes i tantes vegades. Per això, com cada inici de curs, m’omplo del desig de fer la meva feina el millor que se i, des del meu punt de vista això implica també associar-me amb altra gent que vulgui canviar posant el bé comú com a límit als excessos d’aquest neolliberalisme que ens fa sentir culpables com a estratègia per desmantellar l’estat del benestar que estàvem construint.

Avui li dedico el meu primer dia de treball a la Sacramento. Ella, com a tantes i tantes bones porfessionals viurà en la seva pell aquestes mesures anticrisi que ens porten a pitjor mentres alguns s’enriqueixen. Ella explica el seu cas d’aquesta manera:

“Benvolgudes, benvolguts companyes/s,

 Per ventura ja heu sentit parlar de la retallada de personal dels CEP de les illes, la Disposició addicional primera del Decret llei 5/2012, d’1 de juny, de mesures urgents en matèria de personal i administratives per a la reducció del dèficit públic del sector públic de la comunitat autònoma de les Illes Balears i d’altres institucions autonòmiques (BOIB núm. 79 EXT. d’1-06-2012),  estableix la reordenació dels centres de formació del professorat .

 Una part molt important d’aquesta retallada l’ha rebuda l’ especialitat d’Educació Infantil, ja que tan sols es preveu una  Assessoria en el CEP de Palma. Cap dels altres CEP tindran Assessoria d’aquesta especialitat.

D’aquesta manera,  els CEP  han quedat amb una Assessoria de Primària, que se suposa que intentarà atendre a les dues etapes. Això sí, en el decret surt com a Assessoria de Primària, obviant un important col·lectiu que ha demostrat ser capdavanter en la innovació i especialment interessat en la formació del professorat.  El curs passat,  totes les activitats del CEP d’Inca que s’han adreçat a Educació Infantil  han tingut llista d’espera i les docents que han realitzat la formació han plantejat una aplicació molt compromesa quant a la seva transferència a l’aula i al centre.

Les assessores d’Educació Infantil de les Illes vàrem fer una reclamació fent constar que l’Assessoria d’Infantil era molt necessària en els diferents CEP. També incidíem en la importància del canvi de nom de l’Assessoria (que nosaltres demanàvem que al manco  es nomenés Infantil i Primària). Les assessores d’aquesta etapa de tots els CEP fèiem tasques d’assessorament tant a Infantil com a Educació Primària, i trobàrem justa aquesta esmena. Ell nostre escrit no  ha servit per res i tot ha quedat igual que en decret abans mencionat.  

 La Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional (així m’ho ha comunicat la directora del CEP) ha considerat que una altra persona es faci càrrec de l’assessoria de Primària (i, suposadament,  també d’Infantil). Per tant, a partir del proper dilluns dia 3 de setembre em trobareu al Col·legi Públic Bartomeu Ordines.

 Vull aprofitar aquest escrit d’acomiadament per agrair-vos a tots i totes la vostra estimable col·laboració en aquests darrers anys. Sense vosaltres,  el CEP no té sentit i , per suposat, la meva feina no hauria estat tan interessant. He gaudit molt de conèixer-vos i poder comprovar que una altra educació és possible. Vosaltres en sou la demostració palpable.

Heu demostrat que  hi ha prou persones que estan interessades en dedicar els seu temps i les seves energies en millorar les nostres escoles, en intentar canviar la  mirada;  sí, canviar-la però també compartir-la amb els altres, acció molt important per generar camins de canvi. Tan sols puc afegir que amb la vostra dedicació m’heu donat moltes satisfaccions. Gràcies de bon de veres.

A partir d’ara, si voleu,  em podreu trobar a l’adreça de correu sacralopez2@gmail.com, esborrau les anteriors que tingueu, aviat quedaran inactives.

He  escrit al nom del missatge punt i seguit ja que esper mantenir contacte  amb  vosaltres; mantenir el fil de la innovació és necessari , encoratjar-nos entre nosaltres ens pot ajudar a no caure en el desànim en aquests temps que vivim.

Us desig un bon inici de curs…i…

Una abraçada ben forta, “

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s