Donant un sentit a l’impuls per a la lectura 1

Tinc algun material que pot donar idees sobre coses a fer a l’aula per fomentar el gust per la lectura. Gust necessari perquè es doni la comprensió.
Són materials similars als de molts altres mestres, no crec que sigui gaire original, però si són exemples de com es pot fomentar la lectura des de pràctiques alliberadores, transformadores, democràtiques, fent de l’alumne subjecte acompanyat del seu procés.

Avui, però presentaré un material que no és meu. L’he conegut a través de l’ Elisabet Viera, una alumna que en les seves reflexions sobre l’assignatura ha aportat aquest vídeo com a exemple. Es tracta d’alumnes d’una escola de les Illes canàries que escriuen contes sobre sostenibilitat.

En col·laboració amb altres alumnes i amb ajuda dels mestres, aquests alumnes il·lustren els contes i en fan vídeos que després pengen al you tube.
Em sembla una idea fantàstica. Aquí s’interralacionen amb sentit: lectura, escriptura, il·lustració, disseny, panificació, tecnologies diverses… Ja m’imagino nenes i nens llegint, comentant, practicant entonacions, planificant que filmarem abans i què després… una muntanya d’emocions vinculades al gust per la lectura i moltes altres coses.
Fantàstic! No creus?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s