Llibertat sota fiança. Ara cal l’exculpació!

Costa d’entendre.

Jovan Divjak, una persona que ha arriscat la seva vida per la democràcia, la justícia i la convivència té un ordre de recerca i captura. L’ambaixada austríaca a Madrid, diu que per això el van detindre i assegura que tindrà totes les garanties.

Però com es pot entendre?  ¿Han oblidat la justícia i les institucions europees on ens va portar creure o confiar en les mentides dels dirigents feixites tipus Milosevic?

Sabem que Serbia no és la mateixa de l’era Milosevic, també creiem que la majoria de serbis no tenen la culpa dels seus dirigents. Però, ancara hi ha polítics sense escrúpuls disposats a fer el que sigui per mantenir-se o arribar al poder. Tal i com va fer Milosevic. ONG sèrbies així ho han entès i han demanat la llibertat de J. Divjak

Però com es pot entendre que en territori de democràcia i llibertat, la foscor de la rancúnia pugui detenir una persona íntegra i honesta?

Què fan els nostres representants?

Què fan els nostres governs?

D’acord que les lleis ens protegeixen, exigim que en aquest cas protegeixin de veritat al general Jovan Divjak. I que no acabin fent-li el joc a aquells que cremàven cases i registres de la propietat, violaven dones, matàven nois a partir de 15 anys i robàven tot el que podíen.

El Cantó de Sarajevo ha ajudat a pagar la fiança perquè J. Divjak estigui en llibertat, esperant un judici just. Durant les primeres hores de llibertat, el nostre amic va fer arribar aquestes paraules d’agraïment:

Association “Education builds Bosnia and Herzegovina” forwards a message of Jovan Divjak to Bosnian-Herzegovinian and world public:

Dear friends,

thanks to you I am encouraged and ready to defend my soldier’s honor and my wartime background, personal and overall dignity as well as moral purity of defenders of Bosnia and Herzegovina in 1992-1995. Your solidarity is proof of the willingness of citizens of our country to build a politically and economically sustainable Bosnia and Herzegovina, based on the principles of democracy and fairness.

Due to the fact that I can not personally respond to all of you and thank for your support, the message is an expression of my sincere gratitude and deep respect for our common ideals.

Let’s go further!


Sincerely,

Jovan Divjak

L’ambaixa d’austria en va contestar els email que li vam enviar demanat la llibertat de J. Divjak:

Núm.: Madrid-ÖB/RECHT/0037/2011

De: Embajada de Austria

Fecha: 10.3.2011

Asunto: General Jovan Divjak

La Embajada de Austria en Madrid acusa recibo de su escrito e informará a las autoridades competentes en Austria.

El General Jovan Divjak fue detenido el pasado día 3 de marzo de 2011 a su entrada en el país en cumplimiento de una orden internacional de búsqueda y captura.

El día 8 de marzo fue puesto en libertad bajo fianza por el Tribunal competente debido a una solicitud suya.

En el curso de la tramitación de la causa pendiente, el General Jovan Divjak gozará de todos los instrumentos jurídicos previstos según la legislación austriaca para su defensa.

Con atentos saludos.

Embajada de Austria en Madrid

Articles de premsa:

Jack Ralite : Liberté pour un souffleur de conscience

Ex-Yougoslavie, Comment rendre justice ? Par Jack Ralite, sénateur de la Seine-Saint-Denis, ancien ministre. 

Jean Hatzfeld et Bernard-Henri Lévy : “Libérez Jovan Divjak”

Jovan Divjak, l’un des héros du siège de Sarajevo, était détenu, depuis le 4 mars, dans une prison autrichienne, et, depuis le 8 mars, a été placé en liberté sous caution, mais assigné à résidence. Chaque heure qui passe nous rappelle la honte et les tergiversations pathétiques qui caractérisèrent la diplomatie de l’Europe (…) 

L’arrestation de Jovan Divjak dans son contexte politique

L’arrestation de Jovan Divjak à Vienne, suivie de sa mise en ” écrou extraditionnel”, sur la base d’un mandat d’arrêt de la justice serbe, pose une série de questions, à commencer par celle de sa situation personnelle qui, selon ses dires, n’affecte ni sa santé, ni son moral, ce qui n’étonnera pas ceux qui le (…) 

BH/JSTICE

Jovan Divjak : la liberté sous caution

Jovan Divjak a été libéré mardi soir contre une caution de 500.000 euro, payée par le canton de Sarajevo et la fondation Pravda (Justice). Il devra toutefois rester en Autriche et collaborer avec la justice de ce pays car aucune décision définitive n’a encore été prise quant à son extradition vers la (…) 

http://www.association-sarajevo.org/

Support to Jovan Divjak in Berlin and Vienna

Austrian Appeal for “Assessment” of Existing Warrants

Dodik amenaça amb arrestar al General Divjak.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s