SOCORS!

Estic observant un comportament en algunes escoles que em preocupa moltíssim. Veig alumnes molt carregats de deures. Veig deures que suposen memoritzar definicions, recordar conceptes, rius, muntanyes, tipus d’energies… per després poder passar un control. Veig mares que, a casa, han d’explicar la lliçó al seu fill o filla. Veig nens que no poden anar a activitats extraescolars perquè estan carregats de feina escolar, per fer fora de l’escola.

Potser estic en una illa que no em permet veure més ampliament. Potser em faig vell. Però les meves canes (inexistents) em permeten pensar que tots aquests deures obeeixen a unes concepcions educatives antiquades. O això em pensava jo.

Quin  deure és recitar la lliço per després passar un control? Quina idea didàctica hi ha darrera d’aquest plantejament? Quin tipus de ciutadà s’educa? Què te a veure això amb ser competent?

Noto que les incerteses dels moments actuals; són un camp abonat per diseminar propostes didàctiques basades en la memorització i la repetició: l’èxit dels bits en sectors de l’educació infantil,  l’increment dels deures irracionals i el poc temps destinat dins les aules de primària per dubtar, per provar, per fer-se preguntes, investigar,  debatir i arribar a algunes generalitzacions.

Per sort, se que hi ha altres illes on lueixen altres formes d’ensenyar i aprendre. Però avui volia cridar l’atenció sobre aquestes altres.

SOCORS!!!

2 thoughts on “SOCORS!

  1. I totes aquestes feines per tenir controlades a les persones, no fos cas que puguin pensar i actuar! I després la gent es sorprèn, encara, de que hi hagi persones que es manifestin per un Món millor tan al Nord com al Sud.
    Visca la República!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s