FES-TE CÀRREC

A vegades, jo diria que sovint, la vida et regala moments entranyables.

M’han convidat a pensar en veu alta amb la Hilda Weissman. Jo no la coneixia, però resulta que és una persona que s’ha dedicat molts anys de la seva vida a l’educació científica per a mestres d’educació infantil. Ha estat molt de temps liderant l’agenda 21 de l’ajuntament de Barcelona, adreçada a les escoles i instituts. Abans de que acabi l’any torna cap a la seva Argentina natal.

Escoltant-la, sentint el seu discurs era com si em mirés al mirall. Ha dit moltes coses que he viscut en situacions de formació. Ens explicava com, ja fa uns quants anys, obserbava com en una mateixa mestra i una mateixa aula poden conviure sense conflicte propostes de treball conductistes amb propostes de treball més creatives.

Li he escoltat dues frases, que ha posat en boca d’algú, però que tenen un calat molt i molt profund:

“L’important no és l’eperiència, és aprendre de l’experiència”

i l’altra

“Al parvulari no es nota l’autoritarisme perquè ho fan cantant”

Després de moltes reflexions, em quedo amb tres idees per repensar l’escola:

a)    Com cedir una porció de poder als nenes i les nenes perquè participin realment .

b)   Com els mestres s’esmeren en treballar cooperativament entre ells i elles.

c)    Més que millorar l’escola es tracta de repensar altres escoles (en plural) i, anant més enllà de la queixa, i  de demanar que ens ho arreglin, trobar la mamnera de com ens podem fer càrrec de l’escola que volem.

Gràcies Hilda per la teva saviesa.

2 thoughts on “FES-TE CÀRREC

 1. “Com cedir una porció de poder als nenes i les nenes perquè participin realment” Jo encara diria més: com aconseguir que els docents siguem realment acompnyants de l’alliberació de les persones (o personestes) a les escoles i instituts.
  Visca la República!

  • Ola Oscar, ja veig que coneixes a P Freire. Com se el que fas a classe amb els teus i les teves alumnes, crec que som d’aquells mestres que concebim la nostra feina des de la relació humana amb l’ambició de fer una societat millor.
   Som lluny de propòsits tecnocràtics.
   Una abraçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s