Però i això què és?

Fa dies i dies que diverses inquietuds campen desvocades pel meu interior. Veig decisions que prenen els nostres governants. Bé, més que veure-les, les pateixo. Com tanta gent i… no m’agraden!

Un pensa, has de ser solidari. Hi ha moments difícils en els que cal compromís i creativitat. En aquests moments és fàcil caure en l’individualisme: “mentre jo estigui bé, els altres ja s’espavilaran, si poden”. Justament la nostra debilitat. Per tant arribo a una conclusió: “no et queixis de la rebaixa del sou”.

Un pensa també pensa: però no hi som tots. Perquè no es fa aflorar el diner negre? Perquè no fan que es retorni els diners dels casos Gurtel, Millet, Pretòria i altres que ni sabem? Perquè no s’imposa la taxa Tobin? Què li descomptaran a la duquesa de Alba? Com és que li deixem diners a la banca a baix preu i deprés ens hem d’endeutar pagant alts interessos? Perquè volem tanta tecnologia militar en una Europa Unida? Diuen que això és impossible, per tant:

No hi som tots!

Només paguem uns?

Trobo reveladora la intervenció de Daniel Cohn-Bendit al Parlament Europeu.

Com també trobo reveladores les opinions del professor Manuel Castells, en una entrevista amb Iñaki Gabilondo a CNN+. Vaig entendre que el problema que tenim és que qui domina el capital financer domina institucions i governs. Que li hem de donar la volta a aquesta tirania. Avui ja no podem gastar com abans. Per tant hem de repartir el treball, treballar menys i guanyar menys. Així podrem dedicar més temps a les persones, a la familia, a l’oci, la velocitat deixarà el seu tron. Segurament serem més feliços. Les nostres institucions hauríen de fomentar i incentivar econòmicament la gent emprenedora i creativa, més enllà dels errors, propis de processos innovadors.

I què té a veure això amb educació. Al meu entendre molt i molt. Perquè els retalls que patim són el resultat, en molts casos, de la imporvització i de la fatalitat en la que es troben  inmersos la majoria dels nostres representants. Cohn-Bendit ho exprerssa molt bé. Voldria poder-lo votar, però no em deixen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s