Març plujós dóna bones collites

Divendres 5 i dissabte 6 de març no va ploure, però vam celebrar la primera jornada d’escoles novelles, organitzada per l’ICE de la UAB i la federació dels MRP de Catalunya.

Sento que la jornada va ser com aquella pluja fina que dóna bones collites.

 Força escoles novelles d’arreu del país amb un denominador comú: l’interès per oferir un servei educatiu de qualitat a la societat. Il·lusió i  esforços de molts mestres sovint insuficientment reconeguts.

Tenir un projecte d’escola que pretengui “estar al dia” no és senzill. Per molts motius, però l’essencial té a veure amb un insuficient suport institucional que genera dubtes entre pares i mares. Les proves de sisè, batejades com a proves de competències bàsiques són una concreció dels missatges contradictoris que s’emeten des de l’administració educativa i que acaben exercint un excés de pressió negativa sobre les emocions de molts professionals innovadors.

És un problema cultural que ens afecta a totes i a tos: mestres, responsables de l’administració educativa, famílies… És un problema cultural que sovint es concentra en els pensaments de molts i moltes mestres que ens sentim insegurs, dubtem i, fins i tot, patim per si ho estarem fent bé.

Les jornades d’escoles novelles ens indiquen la feina que ens queda per fer, però sobre tot ens senyalen que anem per bon camí, i que no estem soles ni sols.

Reconfortant. No?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s